Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 20 March 2014 09:49

 

ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 18/3 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ζητήματα και προβληματισμούς σχετικά το φαινόμενο του παρεμπορίου και τις οικονομικές και τις κοινωνικές προεκτάσεις του όπως τις βιώνουν οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και οι πολίτες τέθηκαν χθες Τρίτη, 18/3 στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εμπόρου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών και την υποστήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας υπό τον γενικό τίτλο «Θέσεις και σκέψεις για την αντιμετώπιση του παθογενούς φαινομένου του παρεμπορίου».

Φορείς και επαγγελματίες του χώρου συμμετείχαν με εισηγήσεις σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι πτυχές, οι επιπτώσεις, αλλά κυρίως οι τρόποι και η πολιτική αντιμετώπισης του παρεμπορίου.

Η αρχή έγινε με μια ιστορική ανασκόπηση για «Το παρεμπόριο, από τα πρώτα χρόνια της σύστασης του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας» από τους Στέφανο Καβαλλιεράκη, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και την Άννα-Μαρία Δρουμπούκη, Δρ. Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, κ. Κυρλής μιλώντας για τον «τρόπο λειτουργίας του παρεμπορίου και την ενίσχυσή του μέσω των στρεβλώσεων της αγοράς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Σκορδάς, ο Προέδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Κορκίδης, ο Προέδρος της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Κακαράντζας, ο Προέδρος του ΣΕΚΛΘ, κ. Χαραλαμπίδης, ο Αντιπροέδρος του ΣΕΚΛΑ και Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων, κ. Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΚΛΑ κ. Δεντάκης, εκπρόσωπος της Οικονομικής Αστυνομίας και ο Προέδρος του ΟΚΑΑ, κ. Σταμπουλίδης.

 

ΠΗΓΗ: froutonea.gr

 
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απαλλαγή υποχρέωσης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 12 March 2014 14:35

ΦΕΚ 618/11-3-2014

ΑΡΘΡΟ 2

Κριτήρια για την απαλλαγή από την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής

Απαλλάσονται της υποχρέωσης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής του άρθρου 1 οι παρακάτω κατηγορίες εμπόρων:

α) οι έμποροι αγροτικών προιόντων που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ Α.Ε.), στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.) και στις οργανωμένες κεντρικές δημοτικές αγορές Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Βόλου και Χανίων.

β) οι έμποροι αγροτικών προιόντων οι οποίοι κατά τα χρονικά διαστήματα της παρ 1 του άρθρου 1, διενήργησαν αγορές αγροτικών προιόντων της παραγράφου 1 του άρθρου του ν3955/2011 όπως ισχύει, αξίας μέχρι 120.000 ευρώ.

γ) τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαμεσολαβούν στην αγορά αγροτικών προιόντων σύμφωνα με την παρ 3 του άρθρου 1 του ν 3955/2011, όπως ισχύει και εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών.

 
ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 20 February 2014 13:31

Πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας επέδειξαν για άλλη μια φορά τα μέλη του  Συνδέσμου  Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με τη συγκέντρωση τροφίμων (φρούτα και λαχανικά) που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με μισθωμένο όχημα στους άγρια δοκιμαζόμενους από τα στοιχεία της φύσης σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς.

 

Last Updated on Friday, 21 February 2014 09:03
 
Τα 100 επαγγέλματα που επιδοτούνται PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 February 2014 14:03

Τα 100 επαγγέλματα που επιδοτούνται από τον επενδυτικό νόμο

Τα 100 επαγγέλματα που επιδοτούνται από τον επενδυτικό νόμο
Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε 100 διαφορετικές ειδικότητες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση που προβλέπεται από τον επενδυτικό νόμο, καταθέτοντας την πρότασή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι ενισχύσεις που προβλέπονται από το νόμο, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια, φτάνουν μέχρι και το 50% της επιλέξιμης δαπάνης, ενώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις το κατώτατο ύψος επενδυτικού σχεδίου πρέπει να είναι 100.000 ευρώ.

Οι καλυπτόμενες δαπάνες

Οι δαπάνες οι οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν μέσα από τον επενδυτικό νόμο έχουν να κάνουν με μια πληθώρα δαπανών, που σκοπό έχουν την άμεση ενίσχυση του υποψήφιου επενδυτή σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, ενισχύονται:

1. Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων, ειδικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού. Τα μισθώματα της χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού του οποίου αποκτάται η χρήση.

2. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή Συστημάτων Ολοκληρωμένης διαχείρισης για την προστασία και τη συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος, με εφαρμογή διεθνών προτύπων (συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης) που προβλέπουν την υποχρεωτική εφαρμογή μέτρων πρόληψης της ρύπανσης, την εφαρμογή κανόνων και συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, τη δυνατότητα ανίχνευσης των επιβλαβών ουσιών σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, τη λήψη μέτρων προστασίας των αγροτών από τη χρήση αγροχημικών.

3. Η αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων υπό προϋποθέσεις.

4. Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης διαδικασιών και μηχανοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών αγοράς του αναγκαίου λογισμικού, καθώς και δαπανών εξοπλισμού για τη διασφάλιση του ηλεκτρονικού περιεχομένου.

5. Οι δαπάνες μελετών που αποσκοπούν στην εισαγωγή, ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας, τεχνογνωσίας, σύγχρονων μεθόδων και βιομηχανικών σχεδίων των παραγόμενων προϊόντων.

6. Η αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων διακίνησης υλικών και προϊόντων εντός του χώρου της εντασσόμενης μονάδας. Η αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων μαζικής μεταφοράς προσωπικού. Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού και η κατασκευή εγκαταστάσεων για τη χερσαία ή θαλάσσια διακίνηση υλικών και προϊόντων.

7. Η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων – ψυγείων ή άλλων διαμορφωμένων οχημάτων εξειδικευμένων χρήσεων, μόνο εφόσον αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της μονάδας, δικαιολογούνται από τις ανάγκες της μονάδας και καλύπτουν αποκλειστικά τις ανάγκες αυτές.

8. Η κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιριακών, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων, καθώς και οι δαπάνες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

9. Οι δαπάνες μελετών για αγορές καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού εγκατάστασης και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών και διαδικασιών, καθώς και τα έξοδα πιστοποίησης των προϊόντων και των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας, σύμφωνα με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα από οργανισμούς διαπιστευμένους από τον αρμόδιο εθνικό φορέα.

10. Οι δαπάνες που αφορούν τα τέλη που καταβάλλονται για τη διεθνή κατοχύρωση της εφεύρεσης από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα τέλη για την ετήσια ανανέωση της διεθνούς κατοχύρωσης της εφεύρεσης για μια πενταετία, εφόσον έχει αρχίσει να πραγματοποιείται επένδυση για τη βιομηχανική εκμετάλλευσή της, ύψους τουλάχιστον δεκαπλάσιου εκείνου των τελών.

11. Οι δαπάνες για την αγορά αναπαραγωγικού και πολλαπλασιαστικού υλικού που είναι απαραίτητο για την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας στις περιπτώσεις ίδρυσης ή επέκτασης μονάδων

12. Οι δαπάνες συμβούλων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά επιχορήγησης που δίνει ο επενδυτικός νόμος διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και από νομό σε νομό. Σημαντικό ρόλο στην πιθανή χρηματοδότηση παίζουν τα μεγέθη της εταιρίας ή επιχείρησης υποψήφιας προς χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να είναι μικρή, μεσαία ή μεγάλη, και με ποσοστά χρηματοδότησης που φτάνουν και το 50% σε αρκετές περιπτώσεις .

Οι επιδοτούμενες ειδικότητες

Λαμβάνοντας τον παλμό της αγοράς εκείνοι οι τομείς στους οποίους θα μπορούσε κάποιος σήμερα να επενδύσει με αρκετές πιθανότητες δημιουργίας ενός success story είναι οι εξής:

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ:
Τομέας κρέατος
Τομέας ψαριών και θαλασσινών γενικότερα
Τομέας φρούτων και λαχανικών
Τομέας λαδιού
Τομέας Γαλακτοκομικά προϊόντα
Προϊόντα Αλευρόμυλων
Αμυλούχα Προϊόντα
Είδη Αρτοποιίας
Ζυμαρικά
Παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής
Παρασκευή Ζάχαρης
Κακάο και Σοκολάτα
Τσάι - Καφές
Αρτύματα - Καρυκεύματα
Έτοιμα γεύματα
Παραγωγή ζωοτροφών
Αλκοολούχα Προϊόντα
Μεταλλικό Νερό
Χυμοί
Αναψυκτικά
Παραγωγή Προϊόντων Καπνού
Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών
Γενικά είδη ένδυσης Γούνινα είδη ένδυσης
Πλεκτά είδη ένδυσης
Κατεργασία και δέψη δέρματος
Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευές)
Κατασκευή τσαντών
Κατασκευή υποδημάτων
Βιομηχανία Ξύλου
Κατασκευή προϊόντων από ξύλο
Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού
Κατασκευή ειδών από χαρτί και χαρτόνι
Εκτυπωτικές δραστηριότητες
Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων
Παραγωγή προϊόντων καθαρισμού
Παραγωγή αρωμάτων
Παραγωγή παρασκευασμάτων καλλωπισμού
Παραγωγή αιθέριων ελαίων
Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ)
Κατασκευή πλαστικών προϊόντων
Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων
Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
Κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
Κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
Κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων, ηλεκτρογεννητριών, ηλεκτρικών μετασχηματιστών και συσκευών διανομής και ελέγχου του ηλεκτρικού ρεύματος
Κατασκευή ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών
Κατασκευή καλωδιώσεων και εξαρτημάτων καλωδίωσης
Κατασκευή ηλεκτρολογικού φωτιστικού εξοπλισμού
Κατασκευή ποδηλάτων και αναπηρικών αμαξιδίων
Κατασκευή επίπλων
Κατασκευή κοσμημάτων
Κατασκευή μουσικών οργάνων
Κατασκευή αθλητικών ειδών
Κατασκευή παιχνιδιών
Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Πλην φωτοβολταϊκών συστημάτων
Συλλογή απορριμμάτων
Επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων
Αποσυναρμολόγηση παλαιών ειδών
Δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:
Ίδρυση και εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακών μονάδων τριών αστέρων
Μετατροπή παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες τουλάχιστον δύο αστέρων
Επενδύσεις εκσυγχρονισμού camping
Επενδύσεις μετατροπής camping σε ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακή μονάδα τριών αστέρων
Ειδικές Τουριστικές Υποδομές

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Υπηρεσίες Τομέα Μεταφορών
Υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) για προϊόντα τρίτων
Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες
Έκδοση λογισμικού
Παραγωγή ταινιών μικρού μήκους
Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις
Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες
Επεξεργασία δεδομένων, καταχώρηση και συναφείς δραστηριότητες· δικτυακές πύλες
Φωτογραφικές δραστηριότητες
Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας
Δραστηριότητες τηλεφωνικών κέντρων
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
Δραστηριότητες - Υπηρεσίες συσκευασίας
Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
Δραστηριότητες βιβλιοθηκών, αρχειοφυλακείων, μουσείων και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες
Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών ατομικής ή οικιακής χρήσης
ΠΗΓΗ: news.gr
Last Updated on Wednesday, 19 February 2014 14:06
 
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΑΑΤ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 17 February 2014 11:14

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ ως νόμος 4235/2014

Νόμο του κράτους (4235/2014) αποτελούν πλέον οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ μετά και την δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ Α΄ 32/2014.

Ο νέος νόμος έχει στόχο να δώσει λύσεις σε καίρια προβλήματα του αγροτικού κλάδου όπως να κλείσει η «ψαλίδα» των τιμών από το χωράφι στο ράφι, να επιτευχθεί η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, να απλοποιηθεί η ίδρυση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και να μπει «φρένο» στους «μπαταχτσήδες» εμπόρους.

Επιπλέον περιέχει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών αλλά και τροπολογία για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Δείτε εδώ το νέο νόμο 4235/2014 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

 

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

Last Updated on Monday, 17 February 2014 11:18
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 12
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates